Coachen in zelfvertrouwen

In je kracht staan

08-06-2023

In je kracht staan, wat is dit nu precies en waarom is dit belangrijk.

Ik luister al zeker 10 jaar naar mantra's, het liefste van mijn favoriete zangers. Zo was ik van in begin aangesproken door de mantra Ajai Alai. Een liedje dat me enorm aansprak door het ritme, de melodie, terugkerende patronen en misschien wel de tekst. Maar die versta ik niet want dat is in sanskriet, een oude Indische taal. Ik word ook happy om naar deze mantra te luisteren.

Mantra's werken diep in je celgeheugen, als je dan ook nog meezingt dan stimuleer je de punten in je gehemelte waar je tong op beland die verbonden zijn met de betekenis van het liedje, waarbij je de mantra nog meer kracht geeft.

Nu zovele jaren later, ben ik een yogales aan het voorbereiden en deze mantra staat op en merk een bepaalde energie bij mezelf die activerend is. Nu dacht ik, zovele jaren later, ik ga toch de betekenis eens opzoeken.

This Mantra is so rhythmic and poetic that even if you would like to sing along and hum along with this. It's a mantra of Power, real inner power. Real inner strength and Will power This mantra is known to dissolve anger and lifts one up out of depression.

Wat is in je kracht staan?

In je kracht staan kan een levenslang project zijn, waarmee je dagelijks zal geconfrontreerd worden. Het universum zal je steeds nieuwe situaties voorschotelen om jezelf te laten zien of je het thema volledig hebt doorleefd of er nog werk aan de winkel is. Je kan het aanzien als het afpellen van een ui, je zal eerst de buitenste uienschillen afpellen, die zijn heel zichtbaar en misschien wel een blokkade waaraan je wil werken. Zo zal je na dit werk het gevoel hebben " ja ik ben er door en ik sta sterk in mijn schoenen", tot er weer een situatie komt waarop je zal werken, weliswaar op een dierpere laag en dit gaat steeds verder tot je aan je kern komt en je zal er krachtiger staan.

Om in je kracht te staan moet je eerst jezelf goed kennen en weten wat je wil en welke richting je uit wil gaan. Waar wil je voor staan? Waar wil je graag voor inzetten? Wat vind je belangrijk? Hoe wil ik behandeld worden door andere mensen? Waar is mijn grens? ...

'In je kracht staan' gaat ook over een innerlijke kracht.

Als je denkt aan mensen die leven in een moeilijke thuissituatie, een lastige werksituatie, een moeilijke partner relatie hebben of in oorlog leven. Waar halen ze een kracht vandaan om te overleven in deze situatie? Waar halen ze de kracht vandaan om te vechten in deze situatie en voor zichzelf te kiezen?

Naast innerlijke kracht heb je ook een innerlijk weten of vertrouwen. Leer wat meer hierop te vertrouwen, vertrouwen dat het goed komt. Misschien hoef je niet altijd te doen wat de (maatschappij) van jou verwacht en net naast de lijntjes te lopen om je eigen weg te vinden, je eigen buitengewoon pad dat voor jou is bestemd. Hoe vind je deze toegang tot je innerlijke stem nu? Door te experimenteren, eens iets op een andere manier te doen dat je gewoonlijk doet. Indien het fijn aan voelt, weet maar zeker dat je op de juiste weg zit. Hoe meer je gevoel, je intuïtie gebruikt, hoe meer je deze stem zal horen en het voor jou duidelijk zal worden wat je innerlijke stem je toefluistert. Wil je samen met mij dit pad bewandelen en hier naar op zoek gaan wat jouw innerlijke stem zegt?

Als ik een voorbeeld van mezelf mag geven. Ik heb 10 jaar in de banksector gewerkt en voelde dat dit niet bij mij paste. Ik wou graag mensen begeleiden. Tijdens mijn jaren in de banksector deed ik ook vrijwilligerswerk bij de kinderen- en jongerentelefoon, daar heb ik geleerd hoe je gesprekken voert en kreeg ik opleiding in verschillende persoonlijke thema's, dit heb ik ook 10 jaar gedaan. Tot in 2013 ik luisterde naar een innerlijke kracht, ik wil graag mensen begeleiden. Deze innerlijke kracht is heel sterk aanwezig en je kunt er niet om heen, het is allesomvattend aanwezig in je zijn. Ik had geen werkervaring en ook niet de juiste diploma's om mensen te mogen begeleiden. Ik was er zelf van overtuigd dat dit is wat ik wou doen en dat dit beter bij mij paste. Ik heb honderden interviews gedaan voor een job 'begeleiden van mensen', ook selectiekantoren die me opnieuw en opnieuw vroegen voor een financiele functie, die ik opnieuw en opnieuw afkaatste want ik stond voor mijn missie 'mensen begeleiden'. Tot een gegeven moment dat een bedrijf mijn verhaal geloofde en in mij geloofde en ik de kans kreeg om mijn eerste job in het begeleiden van werkzoekenden te doen. Dit is nu 9 jaar geleden. Deze eerste job heeft er voor gezorgd dat ik de andere jobs kon doen die nadien volgden. Mijn innerlijke weten en eigen overtuiging en doorzetting zorgde ervoor dat ik voor mijn missie ging en niet opgaf omdat ik in mezelf geloof! Graag inspireer ik jou hoe jij naar je innerlijke stem kan luisteren.

Graag help ik je in een persoonlijk gesprek om jouw inzicht te geven in jezelf en samen korte en lange termijndoelstellingen vast te leggen en een roadmap maken voor jou om hier zelf mee aan de slag te kunnen gaan.

Tot snel :-)


Coachen in zelfvertrouwen